Vilka är riskerna med tand debridering?

Dental debridering används som ett sätt att rengöra tung plack och tandsten från tänderna. Det finns vissa risker som är förknippade med tand debridering, även om de flesta är inte allvarliga.

Dental debridering utförs av en tandläkare, som gör det möjligt för honom eller henne att utföra en muntlig tentamen mer noggrant.

Dental debridering kan vara smärtsamt, och vissa människor kan behöva medicin för att bedöva munnen. Vissa tandläkare använder ett skott eller lustgas för sedering. Detta gör förfarandet mycket mer bekväm.

Det finns vissa risker som är förknippade med tand debridering. Dessa kan omfatta blödning i tandköttet, känslighet för varmt eller kallt, och smärta. Infektion är en möjlig risk efter tand debridering, även om det förekommer sällan.

Syftet med tand debridering är att befria tänder överskott tandsten och plack. Att följa upp behandlingen kan innefatta rotplaning, skalning eller parodontal kirurgi.

Efter tand debridering, är det viktigt att kontakta din tandläkare om du har ihållande blödningar, infektion, svullnad eller dränering, eller svullna lymfkörtlar. Dessa kan vara tecken på ett allvarligt tillstånd.