användningsområden för argentyn 23 kolloidalt silver

Argentyn 23 kolloidalt silver används för att behandla infektioner orsakade av bakterier och svampar, såväl som för att inhibera tillväxten och spridningen av bakterier och fungi på medicinska instrument och i sjukhusinställningar. Enligt tillverkarens faktablad “Argentyn 23 är utformad för att ge exakta nivåer av funktionell silver i säkra och giftfria intervall. Den innehåller bara silver metalljoner och ultrarent vatten, och silverhalten är 99,99% ren.”

I korthet kan silverjoner, som är laddade atomer, reglera cellulära immunfunktioner vid behandling av svamp- eller bakteriella patogener som orsakar infektion. Silver kan störa bildningen av proteiner och DNA, som är nödvändiga för tillväxten och proliferation av dessa patogener. På grund av dess positiva laddningar, kan silverjoner bokstavligen dra elektroner bort från andra molekyler och försvaga dem till den punkt där de bryter och blir biologiskt oanvändbart och känsligt för klyvning genom enzymer.

Argentyn 23 kolloidalt silver används på sjukhus för att förhindra tillväxt av fungi på medicintekniska produkter. Svampinfektioner av detta slag hänvisas till sjukhus, eller “sjukhusförvärvade,” infektioner och har varit ett stort bekymmer inom hälso-och sjukvård industrin. En artikel, som publicerades i oktober 2010 frågan om “Biomolekyler” jämförde antisvamp åtgärder kolloidalt silver till en förening som innehåller kolloidalt silver i en kisel bas. Studien fann att införlivandet av kiseldioxid ökat effektiviteten i kolloidalt silver genom att låta föreningen till mer effektivt belägga medicintekniska produkter och förhindra tillväxten av svampar.

Argentyn 23 kolloidalt silver används också för att förhindra bakteriella infektioner. En artikel som förekommer i en upplaga 2006 av “Aktuella problem i Dermatology” undersökte antibakteriella effekten av kolloidalt silver genom dess införlivande i tyger för klinisk användning för att förhindra spridning av sjukdomen. Studien fann att kolloidalt silver kommer att störa bildningen av proteiner och aminosyror, som är byggstenarna i DNA och RNA, och därigenom inhibering av tillväxten av bakterieceller. Författarna varnade dock kan det inandning eller kronisk intag av kolloidalt silver förorsaka icke-livshotande tillstånd såsom irritation i ögonen och missfärgning av huden.

Orofaryngeal candidiasis är en svampinfektion som förekommer i mun och svalg, som oftast ses med nedsatt immunförsvar, såsom de som lider av cancer eller aids. En studie som publicerades i augusti 1997 frågan om “Pharmacology World Science” undersökt effekterna av munvatten med kolloidalt silver att behandla förekomsten av orala svampinfektioner. Dessutom, denna studie utvärderades stabiliteten, eller hållbarhetstid, av produkter som innehåller kolloidalt silver. Studien fann att dessa produkter var effektiva vid behandling av sjukdomen och var stabila i upp till nio dagar vid förvaring vid 5 grader Celsius.

Kolloidalt silver är lätt tillgänglig från många tillverkare och är allmänt annonseras på Internet. Även kolloidalt silver verkar ha minimala biverkningar och är tillgängliga utan recept, konsultera en primär sjukvårdspersonal innan du använder denna förening för att behandla infektioner.