behandling för astmatisk bronkit

Astmatisk bronkit orsakas vanligen av yttre påverkan såsom virus kommer in i luftvägarna och orsakar irritation. Den förekommer i människor som har astma, vilket försvagar luftrören eller immunsystemet och gör dem mer mottagliga för att utveckla luftvägsinfektioner. Behandling för astmatisk bronkit är enkel men måste åtgärdas för att förhindra ytterligare obehag eller skada.

Astmatisk bronkit är antingen akut eller kronisk. Akut typiskt åtföljs av viral eller bakteriell infektion i slemhinnan i luftrören. Det varar några dagar till några veckor, beroende på hur allvarlig infektionen. Kronisk astmatisk bronkit anses mycket allvarligare eftersom infektionen tiden går i allmänhet allt från tre månader till två år.

Under loppet av luftvägsinfektion, fortsätter kroppen att producera höga nivåer av slem som uppstår anhopning luftrören och ut från kroppen via hosta. Eftersom astmatiska läkemedel har liten eller ingen effekt på symptom orsakade av astmatisk bronkit, måste alternativa metoder för healing sättas in för att påskynda återhämtningen.

Astmatisk bronkit är vanligen åtföljs av hosta, andnöd och pipande andning. Andra symtom kan vara trötthet, huvudvärk, mild feber och bröstsmärtor. Personer med astmatisk bronkit har också rapporterat känslan eller ljudet av skramlande i bröstet medan de andades.

För astmatisk bronkit orsakad av bakteriell infektion, kan antibiotika dödar bakterier i lungorna och förhindra ytterligare skador. För infektioner orsakade av virus, vila så mycket som möjligt och undvika koffeinhaltiga eller alkoholhaltiga drycker för att göra det möjligt för kroppens immunsystem att ha sin gång utan störningar. Fuktighet har varit kända för att minska symptomen vid astmatisk bronkit genom att lossa slem ligger i luftrören. Att flytta till en mer fuktig miljö kan förbättra ditt tillstånd. Rums luftfuktare och varma handdukar kan tjäna en liknande och effektiv ändamål.

Eftersom astma tenderar att försvaga eller försämras andningsvägarna, förebyggande åtgärder ger ofta begränsade resultat. Undvika luftburna irriterande såsom föroreningar och passiv rökning, eftersom dessa kommer sannolikt förvärra symtomen. Under inga omständigheter bör du röker eller tuggar tobak om du har astma, eftersom dessa kan ofta leda direkt till lunginfektion.