effekterna av daglig konsumtion alkohol

Alkohol, med måtta, kan vara en sällskaplig dryck som leder till minskade hämningar och vissa positiva hälsoeffekter. Dricka varje dag är inte nödvändigtvis ett problem eller fara, men den förbrukade mängden frågor. Med mer än två till tre drinkar per dag kan skapa problem långsiktiga hälsoeffekter. En standardglas brukar definieras som 12 oz. öl, 5 oz. vin eller 1,5 oz. destillerat sprit.

Vardagliga drinkers som suger upp omåttligt är statistiskt mer sannolikt att få cancer än nykterister eller måttliga alkoholkonsumenter. Både män och kvinnor som har mer än tre till fyra drinkar per dag är nästan dubbelt så stor risk att få mun, svalg eller halscancer än icke-alkoholkonsumenter eller lätta drinkers. Kvinnor som dricker mer än är 20 procent mer sannolikt att få bröstcancer, enligt den brittiska National Health Services.

För tunga dagliga dricker, kan det finnas allvarliga konsekvenser på hjärnan och dess funktion. Långtidsminnet och återkallande kan minskas genom dagliga alkoholkonsumtion under åren. Enligt SUNY Potsdam “Alkohol och hälsa,” drickande kan leda till en minskning av minne upp till 25 procent jämfört med icke-alkoholkonsumenter eller måttliga alkoholkonsumenter. Tunga långsiktiga dricker är också mer benägna att drabbas av Alzheimers sjukdom och andra typer av demens, enligt hjälpguide webbplats.

En mycket allvarlig och vanlig effekt av det dagliga alkoholkonsumtion är skrumplever, som kan vara dödlig. Levern hos en tung dagligt emellanåt tar mycket missbruk filtrering av den alkohol som passerar genom den. Så småningom börjar levern att filtrera dåligt, såsom ärrbildning och skador bygga upp under åren.

Varje dag alkoholkonsumtion kan också leda till andra allvarliga problem, såsom alkoholberoende, där personen måste dricka mer och mer för att undvika utsättningssymtom. Förutom hälsoproblem, de som dricker omåttligt på en daglig basis är mer benägna att råka ut för olyckor. Varje dag dricka kan också göra det svårt att upprätthålla arbete, utbildning och förhållandet krav, vilket resulterar i potentiella ekonomiska eller känslomässiga problem.

Inte alla effekter i det dagliga alkoholkonsumtionen är negativa. I själva verket kan ha en till två drinkar per dag har stora hälsofördelar. Enligt SUNY Potsdam “Alkohol och hälsa,” måttliga alkoholkonsumenter, i genomsnitt lever längre och har bättre kardiovaskulär hälsa än storkonsumenter eller nykterister. Måttliga dagliga dricker har också en minskad chans att få typ 2-diabetes och stroke.