effekterna av läkemedel på barn till missbrukare

Bland andra effekter, kan ett barn som fötts till en missbrukare dör eller har deformerade kroppsdelar som en följd av de läkemedel som absorberas från moderns systemet. Gravida kvinnor kan inte vara fullt medveten om vad som händer med fostret, inte bara när du tar droger, men också om att försöka uppnå tillbakadragande. En majoritet av effekterna är inte bara tillfälligt, Vissa barn bor med dem hela livet, om de bor alla.

Barn som gör det genom graviditeten kan födas beroende av samma drog mamman är beroende av. Som ett resultat, kommer de att behöva gå igenom liknande abstinenssymtom som vuxna missbrukare erfarenhet, inklusive diarré och skakningar, vilket innebär att vecka eller så efter födseln kan vara hemskt för dem. En mor som försöker sluta cold turkey är också farligt. Hon kan orsaka missfall.

Barn till missbrukare är ofta i riskzonen för att utveckla inlärningssvårigheter, särskilt om de är födda med låg födelsevikt. De kan ha svårt att behålla kunskap och lära sig nya färdigheter, vilket innebär att de kan ha svårt att hänga akademiskt eller socialt med andra i deras åldersgrupp. Dessa frågor kan kvarstå även när barnet blir äldre.

Medan barnet är i livmodern, kan läkemedel orsaka organ och kroppsdelar för att bilda ett felaktigt sätt. Könsorganen, lemmar, njurar och ansiktsdrag är bara några av de delar av barnet som kan missbildade på grund av effekterna av läkemedel. Barnet kan även födas med ett mindre huvud, som i sin tur, också kan innebära att ha en mindre hjärna.

Missbrukare som tar droger under graviditeten kan orsaka deras barn födas för tidigt. En fullständig förlossning är normalt cirka 40 veckor. Ett barn födda före 37 fulla veckor anses för tidigt. Det finns en massa problem som är förknippade med för tidig födsel, inklusive en ökad risk för psykisk utvecklingsstörning, beteendestörningar och hörselskador.

En drogberoende mamma kan ha ett missfall eller dödfött till följd av drogerna i her system. Kokainmissbrukare har en ökad risk att drabbas av moderkaksavlossning, vilket är en av orsakerna till fosterdöd. Efter att födas, kan barnet också dör av hälsoproblem och komplikationer som utvecklats till följd av moderns narkotikamissbruk.