fysiska tecken på nervositet

Tecknen på nervositet är svåra att dölja, och de är mycket uppenbart för åskådare. För den person som upplever nervositet, är den retbara tillståndet ett direkt resultat av stress eller skrämmande situationer. Sådana situationer kan inkludera att tala inför en folkmassa, utför för en publik, eller träffa någon ny. De fysiska tecken på nervositet kan framgångsrikt behandlas en gång korrekt identifierade.

Svettning är en av de tidigaste tecknen på nervositet. Vanligtvis börjar svettas på din panna och nacke. De handflator och fotsulor kan också bli svettig.

Hjärtklappning känns i bröstet och halsen när du blir nervös. Det kan tyckas att ditt hjärta slår direkt ur bröstet. Hjärtklappning är en vanlig bieffekt av nervositet och ingen anledning till oro, om du inte har en historia av hjärtsjukdomar.

När du är nervös, kan det tyckas att väggarna närmar sig dig när du kämpar för att hämta andan. Din andning ansträngd, och det är uppenbart för dem omkring dig att du kämpar för varje andetag. Ångest och nervositet är de skyldiga bakom andfåddhet. När du börjar lugna ner, kommer din andning att gå tillbaka till det normala.

En av de värsta saker som någon som är nervös kan göra är att försöka att äta eller svälja vätskor, speciellt framför andra. De kan uppleva en känsla av att någonting har fastnat i halsen eller de kan börja gag av rädsla för kvävning. Konsumera mat eller vätskor skall ske efter det att nerv situationen har passerat, för att undvika kvävning.

När du är nervös, kanske du känner dig som om knäna är “knackar” tillsammans eftersom benen är så skakig. Dina händer är också uppenbara indikatorer på nervositet, eftersom de kan darra okontrollerat när du är i en nerv framkallande situation. Sitter ner eller hålla händerna tillsammans kan bidra till att lindra den darrande.

För människor som lider av nervositet, är yrsel ett mycket reellt problem som kan hindra förmågan att gå eller ens stå upprätt. De kan känna svimfärdig, och, i allvarliga fall av nervositet de skulle svimma. Extra försiktighet bör vidtas för att förhindra en allvarlig nedgång eller skada. Flera ångestdämpande läkemedel finns tillgängliga för att lindra yrsel.