vad är meningen med m.o.l i tand termer?

Det kan vara fördelaktigt att förstå tand terminologi innan en tandläkare. Att veta terminologi kan hjälpa till att eliminera förvirring och gör det möjligt för patienten att ha en mer informerad diskussion med tandläkaren. En vanlig tand term som används av tandvårdgivare är “M.O.L.”

Termen hänvisar M.O.L till platser på en tand. Till exempel, om tandläkaren gör en ny patientundersökning, och kartlägga befintliga fyllningar termen M.O.L skulle användas för att informera assistent platsen för en fyllning.

“M” i M.O.L. står för mesiala. Mesiala refererar till framsidan av tanden. Till exempel, om du tandtråd tänderna och du sätta press mot din hals, det område som tandtråd vidrör mesial yta av tanden.

“O” i M.O.L betyder ocklusala. Ocklusal är toppen eller tugga yta av de bakre tänderna, vilket innebär att kindtänderna.

“L” i M.O.L betyder språkiga. Lingual är insidan eller område av tänderna som berör tungan när tungan är i vila.

Termen kommer M.O.L kan du känna området av tanden som tandvården diskuterar. Att förstå detta begrepp, liksom ytterligare tand terminologi, kommer att ge dig en bättre förståelse för vad som händer under tandläkarbesök.