vad är q-dryl elixir till?

Q-Dryl elixir är ett varumärke av antihistamin difenhydramin. Difenhydramin används för att lindra symptomen av en rad olika tillstånd, inklusive säsongs allergier och förkylningar, allergiska hudreaktioner, sömnsvårigheter och åksjuka. Q-Dryl elixir kan köpas utan recept. Dosen bestäms av din ålder, vikt, hälsotillstånd och svar på medicineringen, enligt WebMD.

Q-Dryl elixir är ofta rekommenderas för att lindra symtomen av säsongsbetonade allergier eller en vanlig förkylning. Difenhydramin lindrar symtom som rinnande näsa och rinnande ögon genom att blockera histamin som utlöser kroppens allergisk reaktion och producera en uttorkande effekt genom att blockera kroppens produktion kemiska acetylkolin. Det kan också hjälpa undertrycka hosta i samband med säsongsbunden allergi och förkylning. Q-Dryl elixir inte förkorta eller bota förkylningar, betonar WebMD.

Eftersom det blockerar kroppens produktion av histamin, kan Q-Dryl elixir också användas för att lindra symptom på allergiska reaktioner. Dessa inkluderar hudutslag, nässelfeber och klåda som orsakas av exponering för allergener. För allvarliga allergiska reaktioner, omedelbart söka läkarvård.

Q-Dryl orsakar sömnighet och kan rekommenderas att framkalla sömn hos vuxna. Ta elixir 30 minuter före sänggåendet, nattliga i upp till två veckor. Kontakta din läkare om sömnsvårigheter varar längre än två veckor. Q-Dryl bör inte användas för sömnsvårigheter hos barn såvida av barnets läkare. Q-Dryl elixir kan också rekommenderas för att förhindra eller lindra åksjuka. För bästa symptomlindring, ta elixir 30 minuter innan du reser eller bedriver annan verksamhet som orsakar åksjuka.

De vanligaste biverkningarna av Q-Dryl elixir är sömnighet eller trötthet. Andra biverkningar är yrsel, huvudvärk, muntorrhet, svårighet att urinera eller förstorad prostata. Q-Dryl bör användas exakt enligt anvisningarna och ska inte användas till barn under 6 år utan särskild ordination av en läkare. Innan Q-Dryl elixir, informera din läkare och apotekare om eventuella medicinska tillstånd och alla mediciner du tar, för att undvika potentiellt skadliga biverkningar eller läkemedelsinteraktioner.