vad är vård ed?

Precis som läkare ta en hippokratiska eden, sjuksköterskor ta ett löfte om att göra sitt bästa för sina patienter. kallas ofta Florens Nightengale Pledge, vård ed administreras ofta vid gradering ceremonier. Anpassad från den hippokratiska eden, följer löfte mantrat “gör ingen skada.” Det svär också lojalitet i att bistå läkaren och frihet från påverkan av personliga frågor. Orden har uppdaterats genom åren, men känslan är densamma.

Sjukvårdinstruktör Lystra Gretter, R.N., skrev den ursprungliga löfte 1893. reciteras under examensceremoni vid Harper Hospital i Detroit, läsa det

Idag kan panten variera beroende på plats. På de flesta ställen, har hänvisningar till Gud och renhet tagits bort. “Medhjälp läkare” är också vanligt ersättas med “samarbeta med vårdteam.” De flesta moderna medicinska institutioner främjar att arbeta i ett team av läkare och allierade vårdpersonal. Alla medlemmar i teamet är viktigt att ge omfattande vård. Slutligen kan panten göra mer hänvisning till social rättvisa och gemenskap välfärd.

Att ta en ed har varit en viktig del av det medicinska samfundet sedan B.C. epoker. Det är en vanlig uppfattning att den grekiska läkaren Hippokrates, som ibland kallas “läkekonstens fader”, hade en del i penning det. Men eftersom eden ursprung omkring 5 f Kr, gör tid upphovs tveksam. Eden representerar en helig binda mellan vårdgivare och patient. Eden och panten är påminnelser till läkare och sjuksköterskor om deras ansvar till sina patienter.

Känd för sina insatser för att påskynda det gäller omvårdnad, är Lystra Gretter hyllas de “Dean of Michigan sjuksköterskor.” Född 1858, Gretter var dotter till ett inbördeskrig kirurg. Hon fortsatte sin egen karriär i medicin vid Buffalo General Hospital Training School för sjuksköterskor. När hon tog examen 1888, blev hon föreståndare för sjuksköterskeskola på Harper sjukhus. Inom sina första fem åren, Gretter minskade elev vardagar från 15 till åtta timmar, skapade en formell läroplan och skrev instruktör föreläsningar. Hon skapade Alumnae organisationer som senare blev den Michigan State Nurses Association, och hon lobbade för stater att kräva licensieringen för sjuksköterskor. Hon var också aktiv i att ge vård för fattiga invandrare.