Vad gör jag med uppstoppade djur som har vägglöss?

Små insekter som suger blod på natten kan låta mer som handlingen i en skräckfilm än verkliga livet. Men blodtörstiga insekter i natten är en realitet, de är kallade bedbugs, och de angriper hem och företag över hela världen. I utrota skadedjur från hushållet, måste husägare lokalisera och eliminera buggar från varje spricka och skreva.

Vägglöss är platta, runda, brunfärgade insekter som blir mer rödaktig-färgad som de konsumerar blod. WebMD förklarar att “buggar kommer deras namn eftersom de gillar att gömma sig i sängkläder och madrasser.” På natten, buggar komma ut ur sängkläder, lockade av värmen från den mänskliga kroppen, och livnär sig på offrets blod. Även om buggar inte bär sjukdomen, orsakar de klåda, irritation och obehag för deras mänskliga offer, och vissa individer utvecklar en allergisk reaktion mot Vägglus bites.

Innan du svarar på en vägglus angrepp, måste du bestämma att vägglöss är i hemmet. Ledtrådar angrepp inkluderar kliande knölar på huden som liknar myggbett, liten brun missfärgning på madrassen från vägglus avfall, blodfläckar kvar av blodsugande insekter och buggar själva.

Använd värme för att eliminera vägglöss från uppstoppade djur och kläder. “The New York Times” citerar Gil Bloom, chef för offentliga angelägenheter för New York State Pest Management Association säger: “. Ingenting dödar vägglöss och deras ägg bättre än höga temperaturer … så torken är din nya bästa vän” Tvätta stoppade djur i varmt vatten och sedan torka den i den heta cykeln av torken. Detta alternativ är att föredra framför bekämpningsmedel, som värme dödar insekterna utan användning av kemikalier. Barn är ofta i nära kontakt med uppstoppade djur under längre tidsperioder, och impregnering av ett barns nalle eller leksak med kraftfulla insekticider kan visa sig skadligt.

En annan metod att eliminera vägglöss från objekt är att placera angripna objekt inuti en mörk plastpåse som placeras i solen i två eller tre dagar. Eftersom plastpåsar är en kvävningsrisk för små barn, använda denna metod i barnsäkra områden. Åtgärder för att eliminera skadedjur från hemmet inkluderar avyttring av angripna föremål, användning av insektsmedel och, slutligen, samråd med en skadedjursbekämpare.