varför är slem grönt?

Slem är mestadels vatten och salt blandas med proteiner och produceras av slemhinnor. Slem innehåller antikroppar för att bekämpa infektion. Friska, normal slem är tydlig och transparent. Nasal slem förändringar i färg när kroppen att bekämpa infektioner.

Slemhinnorna återfinns i lungorna, tarmarna, mun, mage, näsa och andra delar av kroppen. Nasal slem hjälper till att hålla inhalerade partiklar från att nå lungorna genom att fånga partiklarna innan de kommer dit.

Näsa och bihålor producera tydliga slem när initialt infekterade med förkylningsvirus. Syftet med slem är att bistå i tvätt bakterier från den nasala passagen och bihålor. Som de kalla fortskrider, bekämpar kroppens immunförsvar bakterier och förvandlar slem gula. När bakterier som lever i näsan växa tillbaka, vänder de slem gröna.

Enligt National Institutes of Health, många människor tror att om de har gröna eller gula nasala slem de ska ta antibiotika, eftersom det indikerar en bakteriell infektion. Det är inte sant. Som en kall utvecklar, stängs slem gul eller grön, men det är ett virus som orsakar förkylningar. Med användning av antibiotika för att behandla ett virus är till någon hjälp. Så kom ihåg, medan de gröna slem indikerar ibland bakterieinfektion, inte nödvändigtvis att det du behöver antibiotika.