varför inget vatten innan en koloskopi?

Länge ansett guldnormen för att detektera närvaron av cancer polyper kantar tjocktarmen och ändtarmen, händer en koloskopi när en läkare infogar en upplyst rör med en kamera på slutet (känd som ett endoskop) för att visa i tjocktarmen. För att bäst visa tjocktarmen, kommer en läkare att rekommendera en rengöringsberedning. Eftersom tjocktarmen innehåller normalt avfall, förberedelse syftar till att undanröja avfall från kroppen, rensa tjocktarmen.

Förberedelse för en koloskopi börjar normalt en till tre dagar före ingreppet med en flytande diet. En läkare kommer att rekommendera att dricka endast ansträngda juice, vatten, vanligt kaffe eller te, kost cola, gelatin, Popsicles eller fettfri buljong. Natten före koloskopi, kommer patienten att förbereda tarmen genom att konsumera en laxermedel, såsom Golytely eller fosfor-Soda.

Vätskor bör inte konsumeras före koloskopi förfarande eftersom vätskan kan finnas kvar i magen. Under förfarandet, kan detta orsaka känslor av illamående, kräkningar, eller inandning av vätskor. Den tarmrengöring har också uttorkande egenskaper, och så dricksvatten före koloskopi kan vända förberedelse effekter.