Vilka är biverkningarna av Seretide?

Seretide innehåller flutikasonpropionat och salmeterolxinafoat. I USA, den produkt, som säljs av GlaxoSmithKline (GSK), bär varumärket Advair Diskus. De inhalerade läkemedel slappnar sammandragning av luftvägarna, men det kan också sätta användaren en ökad risk för infektioner och lung spasmer.

GSK marknadsför Seretide i Nya Zeeland för kontroll av astmasymtom. Seretide har också indikationer i andra länder för att lindra andningsproblem i samband med kroniskt obstruktiv lungsjukdom, eller KOL.

Den vanligaste biverkningen använda Seretide är övre luftvägsinfektioner, svampinfektioner i munnen, illamående, huvudvärk, muskel- och skelettsmärta och bronkit.

Vissa patienter som använder Seretide har upplevt sinusit, heshet, hosta, diarré och gastrointestinala problem. Rapporter från patienter som använder Seretide har inkluderat förändringar i hörsel och muskelstelhet.

Använd inte Seretide om du har mejeri allergier. Medicineringen kan försvaga ben och långsam tillväxt hos små barn. Dessutom fungerar inhalatorn bara för att förhindra astmaattacker, inte att stoppa attacker som redan har påbörjats.

Om du använder Seretide, ska du inte använda antiretrovirala läkemedel såsom ritonavir (Kaletra från Abbott). Dessutom bör du endast använda MAO-hämmare, tricykliska antidepressiva medel, betablockerare och diuretika med försiktighet. Dessa läkemedel inkluderar Nardil (fenelzin från Pfizer), amitriptylin, atenolol (t.ex. Tenorim från AstraZeneca) och hydroklortiazid.