Vilka är de behandlingar för muskelspasmer?

En muskel spasm är en ofrivillig sammandragning av en muskel, som producerar intensiv smärta djupt inne i muskeln. Ofta kallas en muskel “kramp” av dem som upplever dem, spasmer orsakas av överansträngning, skada eller förlängas sitter i en position. Muskelkramper kan också orsakas av en näringsbrist, eller kan vara ett tecken på en mer allvarlig hälsorisk.

Muskelspasmer hända vanligen efter en muskel har använts kraftigt och har sträckts eller dras i en eller flera riktningar. Muskeln försöker återta sin avsedda storlek och form, vilket orsakar en smärtsam spasm.

Spasmer orsaka muskeln att dra ihop sig, vilket innebär att det förkortar. Gentle och långsam stretching ofta ger omedelbar lättnad. Om du är benägna att spasmer i vissa muskler, till specifik sträckning av dessa områden till träningsrutin, och du bör se en minskning av spasmer.

Muskelspasmer kan också behandlas med ett varmt bad eller tillämpningen av en värmedyna. Som stretching, värme förbättrar blodflödet. Men vissa hälso- och sjukvårdspersonal rekommenderar is omedelbart efter kramp upplevs. Ta reda på vad din leverantör rekommenderar baserat på dina specifika symtom.

Att misslyckas med att värma upp ordentligt och sträcka innan träning kan orsaka spasmer. Var noga med att få blodet flyter på hela kroppen, särskilt det område där du upplever spasmer. Om du är benägna att kalv spasmer, till exempel se till att du värma upp området och inkluderar mild sträckning för att ta muskeln genom sitt rörelseomfång. Stå med en fot långt framför den andra och tryck din bak hälen ner till golvet, håll i 20 sekunder. Du kommer att känna sträckan i magen av vadmuskeln. Upprepa denna sträcka efter träningen också.

Brist på korrekt hydrering kan också bidra till spasmer. Se till att få massor av vatten för att förhindra och behandla muskelspasmer. Institute of Medicine rekommenderar män får cirka 3 liter, eller ungefär 13 koppar vätska per dag, kvinnor bör få 2,2 liter, eller cirka 9 koppar om dagen. Du behöver mer om du svettas mycket. En bra mätare är din urin. Om det är färglös eller bara svagt gul, du förmodligen väl hydrerad.

Låga nivåer av mineraler såsom kalium, kalcium och magnesium är förknippade med muskelspänningar. Kaliumbrist, i synnerhet, är kopplad till muskelspasmer i långdistanslöpare och andra uthållighetsidrottare. Kalium butiker är uttömda under uthållighetsaktiviteter, så se till att ersätta vad du använder. Om mineralbrist är orsaken till din muskelspasmer, måste du öka ditt intag av livsmedel rika på dessa näringsämnen. I vissa fall kan tillägg underrättas, men kontrollera med din läkare först.

De flesta muskelspasmer är inte allvarliga och kan behandlas genom att följa ovanstående riktlinjer. Men om du upplever ofta kramper, kan de tyda på blodproppar eller annan potentiellt allvarligt hälsoproblem. För att utesluta dessa frågor, se till att du prata med din läkare.