Vilka är farorna med en lever rengöra med Epsom salt, olivolja och grapefrukt?

Lever renar har vunnit popularitet nyligen som en möjlig väg för att snabbt eliminera toxiner som har säkerhetskopierats i levern och gallblåsan. Det finns farhågor om säkerheten i levern och gallblåsan renar, särskilt för dem som använder Epsom salter och grapefruktjuice tillsammans med olivolja. Du bör kontakta din läkare innan de vidtar någon typ av rengöra.

Det finns flera varianter av levern och gallblåsan rengöra, beroende på vilken webbplats eller hälsa läkare du har hittat. En mer populär rengöra innebär att dricka två teskedar av Epsom salter (reputably att slappna av galla och galla ledningar för att passera stenar och även att rengöra tjocktarmen), sedan på kvällen dricka åtta uns av olivolja blandat med färskpressad grapefruktjuice och liggande i fosterställning på höger sida för en halv timme. Eftersom färgen är utformad för att befria kroppen av stenar och insättningar, det finns en liten risk för en blockerad galla eller gallblåsa kanal från en inkom sten.

Epsom salter fungerar som ett kolon som kan leda till uttorkning och elektrolyt obalans. Drick mycket vatten samtidigt intag Epsom salter. Du kanske vill lägga grapefruktjuice som ett sätt att bli av med mycket obehaglig smak.

De största riskerna från grapefruktjuice inträffa för personer som tar mediciner som interagerar med det. Enligt Mayo Clinic nutritionist Katherine Zeratsky kan grapefruktjuice störa enzymer som bryter ned vissa typer av receptbelagda läkemedel, särskilt kalciumantagonister och kolesterolsänkande läkemedel, vilket leder till en överdos. Populära läkemedel som påverkas av detta inkluderar Zocor, Zoloft och Lipitor. Som en allmän försiktighetsåtgärd, bör du inte ta droger under en lever rengöra, även om du byter ut grapefruktjuice med citronsaft istället. Frisläppandet av galla från levern under rengöra kan potentiellt leda till onormal absorption av andra droger också.

Det är förvånansvärt få risker från att dricka åtta uns av olivolja på en gång förutom illamående. Enligt uppgifter från Dr Juergen Buche i “The Liver Detox Diet” någon ökning av kolesterol från att konsumera så mycket fett på kort tid skulle släppa omedelbart när gallan och andra biprodukter utvisas från levern, vilket skulle leda till en långvarig nedgång i kolesterolnivåer.

En lever rengöra är en förvånansvärt säker procedur och få komplikationer redovisas annat än diarré och uppblåsthet. Enligt Dr Peter Moran i “Sanningen om gallblåsan och levern” Rodnad, “” den största faran från att göra en lever rengöra kan förekomma för personer som skjuter upp operation för att avlägsna gallblåsan stenar till förmån för rena. På grund av den stora storleken på många gallblåsan stenar, kan de inte elimineras genom ett rengöra, men proceduren är osannolikt att skada tillståndet.