Vilka märken av buteljerat vatten inte har BPA i dem?

Bisfenol A, eller BPA, är en kemikalie som används i decennier för att tillverka hårda plaster, särskilt vattenflaskor, nappflaskor, återanvändbara koppar och slemhinnan i metallburkar. Studier från US Food and Drug Administration hävdar kemikalien i matbehållare påverkar inte barn eller vuxna. I själva verket, avdelningens 2010 “Uppdatera på bisfenol A för användning i livsmedel Kontakt Applications” försäkrar medborgare att FDA har noggrant övervaka BPA och minska exponeringen. Däremot har Europa gått så långt som att förbjuda alla produkter som framställs för barn under tre år som innehåller BPA (2006). Förmodligen skulle BPA nivåer vara precis tillräckligt för att påverka små barn och outvecklade hjärnfunktioner, men skulle inte påverka mer mogna kroppar. Lyckligtvis har föränderliga teknik och plast utvecklingen sätta många utmärkta BPA-fria plastflaskor på marknaden nyligen.

Bisfenol A är en xenoöstrogen, eller “hormon disrupter.” Enligt medicinska experter på “Trusted, M.D.,” syntetiska xenoestrogens kan vara förödande för små barn och spädbarn – och är kopplade till minskad testosteronnivåer hos män, insulinresistens och typ 2-diabetes och bröstcancer och livmodercancer hos kvinnor. Även om FDA hävdar kemikalien påverkar inte barn eller vuxna i “Uppdatering av bisfenol A för användning i livsmedel Kontakt Program 2010”, har erkänt “viss oro för effekter på hjärnan, beteende och prostatakörteln hos foster och mycket unga . ” Vetenskapliga studier har också uttryckt farhågor om den kemiska länk till bröst och prostata cancer, diabetes, fetma, hjärtsjukdomar, reproduktionsstörningar och beteendeproblem, enligt en “Milwaukee Journal-Sentinal” rapport 2010, baserat på uttalanden från FDA webbplats. År 2006, San Francisco följde Europas ledande och förbjudna BPA produkter gjorda för barn under tre års ålder.

Klean Kanteen är ett företag som tillhandahåller alternativ till plast som innehåller BPA eller kontroversiella aluminiumflaskor. Det tillverkar rostfria behållare i olika storlekar, former och stilar. Andra val premium för flaskor av rostfritt stål inkluderar

Polyeten är en plast som tillverkas utan BPA.This typ av flaska är hållbart och lätt att rengöra, men det är tillverkas och testas noggrant för att säkerställa att ingen spår av BPA. Beroende på märke och stil flaska, dessa val är varierade i sina färger och funktioner, men har gemensamma egenskaper säkerhet och överkomliga priser.

Eastman Tritan plast är ett annat material som påstår sig vara BPA-fria på grund av dess sampolyester makeup. Olika tillverkare skapar flaskor med hjälp av detta ämne, bland annat följande

Andra BPA-plastband omfattar aluminiumflaskor med icke-BPA plast liners, såsom Sigg Lifestyle vattenflaskor. Minska WaterWeek, en populär dryck container, har ABS-plast med en polypropylenlock och är en rekommenderad val för BPA-fria användare. Dessa flaskor kan erhållas från grossister, butiker, eller direkt från tillverkaren.