vilken nivå av kalium är farligt?

Kalium är en elektrolyt behövs i kroppen för muskelfunktionen och för nervsystemet. En hälsosam kost kan ge tillräcklig kaliumintag och nivåer, men kan idrottsmän och andra som förlorar mycket vätska behöver mer. Kalium balanserar vatten och syra i kroppen och också främjar muskeltillväxt och reparation. Viss sjukdom gör det nödvändigt att undvika att få alltför kalium.

Människor som lider med diabetes, njursjukdomar och njursvikt kan inte metabolisera många mineraler, kalium är ett av dem. De måste vara noga med att undvika mat med högt kalium, såsom kött, aprikoser, bananer, cantaloupemelon, mjölk, kiwi och limabönor.

Det finns ingen RDA standard för kalium, men föreslår National Library of Medicine att 2 till 2,5 gram per dag av kalium är tillräcklig. Institute of Medicine rekommenderar 4000 mg per dag. Den genomsnittliga amerikanska erhåller 2 till 6 gram per dag genom kosten.

För mycket kalium i blodet är ett medicinskt tillstånd kallas hyperkalemi. Symtomen inkluderar hjärtklappning, magkramper, diarré, muskelkramper, ångest, trötthet, en svag puls och hjärtsvikt.

När för mycket kalium är i kroppen, muskler och nerver kan kortslutning och hjärtat kan sluta slå. Höga nivåer är oftast resultatet av njursjukdom eller en infektion.

Många människor med högt blodtryck följa en hög kalium / natriumfattig diet kallad Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH) diet. Vissa läkemedel, inklusive lågt blodtryck, antiinflammatoriska läkemedel och heparin (en blodproppsbildning läkemedel), kan orsaka en ökning av kaliumnivåerna.

Intag av stora mängder av kalium eller ta in mer än kroppen behöver inte göra en person friskare, i själva verket kan det vara farligt. En hälsosam kost och mycket vätska är optimal för prestanda och välbefinnande.