vad som kan göras för smärta i toppen av foten?

Smärta längs toppen av fötterna, så många löpare och vandrare kan berätta för dig, kan allvarligt störa allt från din dagliga träningsschema att bara ta sig runt under dagen. Smärta kan vara irriterande eller allvarliga och kan leda till en kompenserande gång som kan orsaka ytterligare skador. Orsakerna till smärta på ovansidan av foten kan variera, men oavsett vad orsaken, det finns behandlingar som kan ge lindring.

Smärta längs toppen av fötterna har en mängd olika orsaker, de flesta härrör från skador i samband med går eller springer. Den vanligaste av dessa orsaker varierar i svårighetsgrad från enkla till svår

Idrottare kommer att vara bekant med begreppet “R.I.C.E.”, som står för resten, is, kompression och höjd som gemensam behandling för de flesta idrottsrelaterade skador. Stegen är enkla

Återigen, eftersom inflammation och svullnad är ofta en viktig orsak till smärtan, behandling med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är en vanlig, effektiv behandling för mul smärta. Over-the-counter läkemedel såsom acetylsalicylsyra, kan Alvedon (ibuprofen) och Aleve (naproxen) bidra till att minska inflammation,. För mer allvarliga skador eller mer ihållande smärta, kan din läkare rekommendera en steroid eller kortison skott för att lösa problemet. Eftersom kortison är en allvarlig drog, se till att diskutera alla de risker och biverkningar relaterade till behandlingen.

I de allvarligaste fallen, kan operation rekommenderas för att korrigera problemet eller lindra smärtan av din skada. Var noga med att diskutera din egen situation helt med din läkare innan de genomgick alla kirurgiska ingrepp för att vara säker på att du förstår alla riskerna.