saker att göra för rådgivare med 3-5-åringar

Barn i åldrarna tre till fem kan dra nytta av rådgivning om de har upplevt trauman, ångest eller depression. Yngre barn kämpar för att identifiera känslor och har svårt att uttrycka sig verbalt. Rådgivare som arbetar med små barn använder kreativa tekniker för att hjälpa barn uttrycka sig. Små barn kan inte delta i traditionell samtalsterapi och kräver interaktiva resurser för att uttrycka sig genom icke-verbala aktiviteter.

Små barn drar ofta bilder om sina känslor och detta ger en användbar terapeutisk aktivitet. Ett barn som har svårt att verbalisera vad som händer hemma kan rita en bild som visar familjeaktiviteter. Barn använder ofta konst att visa sina drömmar eller rädsla. Direktiv konstprojekt omfattar be ett barn att rita en bild av sin familj eller något som får henne att känna sig rädd. Icke-direktiv konst ger barn med olika avancerade verktyg och barnet bestämmer vad man ska skapa.

Läsa terapeutiska böcker till barn ger dem ett interaktivt sätt att lära sig om känslor och lösa problem. Barn gillar ofta höra berättelser om tecken som kan uppstå problem och situationer som liknar vad de upplever. Till exempel kan barn som placerats i fosterhem lära om fosterhem systemet och vad man ska förvänta sig av ett fosterhem med hjälp av en bok som engagerar deras uppmärksamhet samtidigt förklara gemensamma upplevelser i fosterhem.

Sand bricka terapi ger en icke-direktiv metod som hjälper barnen att uttrycka sig. Barnet skapar en scen i ett fack av sand med hjälp av olika miniatyrobjekt såsom hus, människor, monster och djur. Under ett antal sessioner, teman sanden facket spela tenderar att förändras. Som barn har en visuell representation av sina upplevelser och känslor, hjälper terapeuten med att erbjuda metaforer om historien.

Barn tenderar att agera ut sina känslor och problem genom lek. Traumatiserade barn ofta återskapa traumatiska händelser. Att ge barn med föremål såsom en docka hus, dockor och dockor erbjuda dem en möjlighet att arbeta genom olika frågor. Icke-direktivet metoder tillåta barn att använda några leksaker till lek de själva väljer. Direktiv spel guidar barnen att arbeta med vissa problem med vissa leksaker.