Vilka är fördelarna och nackdelarna med rehabiliteringsanläggningar?

När en person är beroende av droger eller alkohol, en av de bästa alternativen för att bryta vanan är att ange rehabiliteringsanläggningar. Men dessa anläggningar har för- och nackdelar och kan inte vara det bästa valet för alla. Att känna till skillnaderna mellan olika typer av centra och väger för- och nackdelar kan hjälpa missbrukare göra det bästa valet.

När en person bestämmer sig för att gå till rehabilitering för drog- eller alkoholmissbruk, har han flera alternativ som till vilken typ av anläggning som han kan välja. Vissa centra är privatägda, och de tenderar att vara dyrare än offentliga lokaler. Vissa städer erbjuder gratis centra. Stilar av centrumen kan variera liksom, från vildmarken reträtter till sjukhus.

Den uppenbara fördelen att ange en rehab center är att det kan hjälpa en person med framgång slåss ett drogberoende. Skaka vana kan vara svårt för missbrukaren att göra på egen hand, så rehabilitering anläggningar ger en gemenskap för att hjälpa henne genom processen. Om det är en sluten anläggning, är 24-timmars vård av proffs tillgängliga. Dessa centra erbjuder också en säker, strukturerad miljö för en missbrukare att börja bygga sitt liv under en längre tidsperiod.

För slutenvården, när en person är på en rehab center heltid, nackdelarna inkluderar priset på behandling, att vara borta från hemmet, och problem med hälsa försäkringsbolag, som inte kan betala för dyrare slutenvård alternativ. Öppenvården, samtidigt som billigare, kan äventyras av den lätta tillgången på narkotika och av bristen på konstant samhällsstöd.