vilken hals symtom är relaterade till tmj?

TMJ är en störning i käken gemensamma och närliggande strukturer. Bollen, socket och stötdämpande skivan skadas med över användning för en mängd olika skäl såsom en oregelbunden bita struktur, en saknad tand eller nedslitna tänder. Smärtan kan stråla i ansiktsmusklerna, mun fungerande problem såsom öppning och stängning, tuggproblem och till och med röstproblem. Det bör noteras att TMJ betyder “käkleden” så om du säger att du har TMJ du bara säga att du har en gemensam Temporomandibular. Vanligtvis TMJ kallas TMJ Disorder att sjukdomen uppenbara.

General TMJ Disorder symtom nacke, axlar, öra, mun, tänder och tandkött, huvud, ansikte, ögon och halsont. Några allmänna symtom är blodsprängda ögon, dimsyn, ögonsmärta, ljuskänslighet, vattniga ögon, migrän eller problem med bihålorna, känsliga tänder, slipning av tänderna, bet av tänderna, smärta i ansiktet, kind och mun, begränsad munöppning förmåga, käksmärta, käken poppar ljud, sväljsvårigheter, ont i halsen och problem och laryngit.

Täthet i halsen och käken härrör huvudsakligen från överanvändning. Äta varje dag, samt tal, sätter käken, muskler och hals i bruk, och efter en lång period, kan smärta börja bygga upp i regionen. Snedställning i käken, en saknad tand, som har ett överbett eller tänder som inte rikta orsakar allvarlig käksmärta medan man äter och talar. Smärtan i käken och omgivande områden är ofta kronisk och även vid vila, personen lider smärta. Smärta är också orsakas genom att försöka öppna munnen för mycket. Dessutom, bruxism, eller slipning av tänderna, under sömnen eller när du är stressad eller arg maler ner tänderna och får dem att sned, vilket ytterligare käken smärta.

Röst fluktuationer, som Laryngit synnerhet orsakas av svullna stämband närvarande med TMJ Disorder. Struphuvudet består av fyra brosk: sköldkörteln, den cricold, den arytenoid och struplocket. Struphuvudet ansluter till tungbenet i halsen mellan sköldbrosket och tungan. Hyoid ansluter till underkäken eller underkäken muskler. Tryck utövas på underkäken muskler. Underkäke och sina muskler har en stark reglering över användningen av struphuvudet. Eftersom underkäken är frånkopplad eller lös under TMJ Disorder, är stämbanden begränsade och för vissa människor tal kan vara svårt.

Den förskjutning av lederna stör också öronstrukturer, genom att sätta press på petrotympanic spricka och trum ben. Trum benet håller käken gemensamma separeras från hörselgången. Mandibular malleolar ligamentet ansluter till malleous, som fästes på menisken och kapsulära ligamentet enligt TMJ. Den kapsulära ligament är en säck som omger skarven som färdas genom fissuren. Den främre trum artären, som levererar syresatt blod till trumhinnan och omgivande områden, färdas genom fissuren. Chorda tympani nerv går också genom sprickan. Chorda tympani nerv sänder sedan en smärta sensation på tungan orsakar smärta igen från snedställning.

Behandling av TMJ sjukdom varierar läkare till läkare. Vissa har du hetta och kalla förnimmelser till din käke för att återställa funktionen. Vissa förespråkar kirurgi. Vissa kommer att sälja dig “mun vakter” att bära för att hålla tänderna uppradade ordentligt. Sannings det inte finns något botemedel mot TMJ Disorder, men du kanske kan hitta en viss lättnad genom att besöka din läkare för alternativ.