effekterna av att äta majs och är diabetiker

Medan majs är en stapelvara grönsak för många människor, kan vissa oroa sig för effekterna av att äta majs och är diabetiker. Lyckligtvis för personer med diabetes, är majs en näringsrik mat klassificeras som stärkelse på Diabetes matpyramiden, tillsammans med spannmål, potatis, ärtor och bönor. Med en glykemiskt index (GI) av 42, är majs också klassas som en låg-GI mat, vilket innebär att majs höjer blodsockret genom en relativt liten mängd. De hälsosamma effekterna av att äta majs kan negeras dock genom att konsumera fel typ av majsprodukter.

En av de viktigaste länkarna mellan majs och diabetes är den höga pantotensyra finns i majs. En B-vitamin som används vid behandling av kolhydrater och protein, är viktigt för att hjälpa människor med diabetes bibehålla en hälsosam vikt genom förbättrad metabolisk funktion och för att hantera blodsockernivåerna pantotensyra.

En annan av de stora hälsosamma effekterna av att äta majs är en minskad risk för hjärtsjukdom, hjärtattack och stroke i samband med folat, en annan näringsämne som finns i majs. En kopp majs innehåller 19 procent av det rekommenderade dagliga värdet för folatintag.

Fiber i majs och andra stärkelse är en viktig del av näring och övergripande maghälsa för personer med diabetes. De höga nivåerna av folat finns i majs som gör majs en hjärt-hälsosam mat bidrar också till matsmältning samt med folat erbjuder en lägre risk för tjocktarmscancer som en av fördelarna med att äta majs.

Äta konserverad majs med salt tillsätts, eller lägga till bordssalt och smör färsk majs, kan få människor med diabetes att omedvetet konsumerar ohälsosamma mängder av natrium och fett när man äter majs med en måltid. Smör och andra fetter bör ätas sparsamt i en näringsrik kost, så att lägga dem till majs och andra stärkelse minskar hälsosamma vinster.

De vanligaste negativa effekterna av att äta majsprodukter kommer från hög majssirap, ett sötningsmedel tillverkad av majs och vanligt förekommande i förädlade livsmedel. En kombination av glukos och fruktos, kan hög majssirap inte höja blodsockernivån så mycket som vanligt socker gör, men till skillnad från glukos, inte fruktos inte stimulerar frisättningen av insulin eller hormonet leptin, som utlöser mättnad. Hög majssirap, då lämnar människor med diabetes i behov av insulin för att reglera blodsockret och nöjd med sin måltid eller mellanmål, vilket resulterar i möjligheten att äta för mycket.