typer av svampdödande schampo

En svampinfektion i hårbotten kan vara en riktig irriterande, orsakar klåda och sveda på toppen av huvudet. Om du upplever dessa problem, kan det vara dags för dig att gå till antisvamp delen av schampo gången. Det finns många produkter på hyllorna som du kan köpa idag för att hjälpa till att få bli av med din specifika svamp problem. Oavsett om du lider av en ringorm infektion eller ett enkelt fall av mjäll, kan en bra schamponering göra susen.

Många ledande svampdödande och antiseptiska schampon innehåller ketokonazol, en beprövad behandling mot svampinfektioner som kan vara ytlig eller överföras via blodet. Ketokonazol hämmar tillväxten av svampar som kan vara okänslig för andra läkemedel. Det finns några biverkningar till att använda denna typ av antimykotisk schampo, som håravfall, byte av hårstruktur, fet eller torr hår eller känslighet för kemikalier som finns i schampot. Att befria hårbotten av en svamp, bör dessa schampon användas två gånger i veckan i fyra veckor. Lödder och upprepa två gånger per tvätt. (Se referens 1)

Tea tree olja är en naturlig antiseptisk finns i vissa speciella schampon. Den används främst för att behandla hårbotten irriterande som löss, ringorm, mjäll, kvalster och skabb. Tea tree olja kan desinficera genom många lager av hud, ger befrielse från klåda eller sveda hårbotten. När du väljer en tea tree olja schampo, läsa ingredienserna etiketten noga, eftersom de kan ibland innehålla andra irriterande kemikalier eller har mycket lite olja tea tree i dem. Schampo som även innehåller Ammoniumlaurylsulfat kan skada hårbotten. Tea tree schampon infunderas med kamomill och aloe kan bidra till att förbättra hälsa och kropp håret samtidigt som det fungerar som ett milt medel mot svamp. (Se referenser 2 och 3)

Mjäll är en pinsam hårbotten tillstånd som orsakar fjällning och klåda i huden. Lyckligtvis är det lätt att behandla, och det ibland bara kräver en anti-mjäll schampo för att bli av med det. Mjäll kan orsakas helt enkelt av torr hud eller av en svamp som kallas Malassezia som lever på oljan som utsöndras av hårsäckar. Schampo som innehåller zinkpyrition, liksom den välkända Selsun Blå, kan hjälpa till att bromsa svamptillväxt som orsakar mjäll. Selen sulfid schampo minskar också effekterna av Malassezia. (Se referens 4)