Vilka är de behandlingar för en drog överarmsmuskeln?

Överanvändning eller repetitiva rörelser kan orsaka en drog överarmsmuskeln, eller stam. En plötslig påverkan eller skada kan även vara ansvarig. Se din läkare om symtomen inte förbättras efter några dagar eller om du misstänker att en mer allvarlig skada.

Använd RICE metoden (Rest, Ice, Compression och Elevation) så snart som möjligt efter en drog överarmsmuskeln. Vila axeln, tillämpa en kylklamp i 15 minuter åt gången med några timmars mellanrum, linda området med en elastisk binda och höja armen över huvudet.

Du kan använda en varm kompress eller värmedyna efter RICE metod för att öka cirkulationen i axeln och främja snabbare läkning. Lämna inte värmedynor i mer än 30 minuter eller somna när du använder värme.

Over-the-counter smärtstillande kan ge lindring för smärtan av en drog överarmsmuskeln. Paracetamol arbetar för att lindra smärta och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom ibuprofen och acetylsalicylsyra, kan lindra smärta och svullnad. Ta alltid mediciner enligt anvisningarna.

Du kan massera din skadade axeln för att hålla blodet flyter till området och hjälpa till att läka och koppla av dina muskler. Tryck inte för hårt för att undvika ytterligare skada och smärta.

sträcka alltid och värma upp innan någon fysisk aktivitet för att förebygga risken för skador. Undvik överanvända ena axeln och bibehålla en god hållning. Lyft alltid ordentligt genom att böja på knäna för att undvika överskott skuldra stam.