vad är omega xl?

Omega XL poppar upp i onlineannonser och hälsotidskrifter. Med det stora utbudet av kosttillskott som finns, kan människor vara nyfiken ingredienserna i Omega XL och hur det skiljer sig från andra omega-3-tillskott.

Omega XL produceras av stora Health Company Coral Springs, Florida. Stora Health är ett näringstillskott företag som också marknadsför produkter för kvinnors hälsa.

Marknadsföring fordringar bakom Omega XL tout att tillägget kan bidra till att minska smärta från artrit, öka energi och förbättra hjärthälsa. Företaget anger att produkten är alla naturliga, har inga kända biverkningar och inte interagera med några mediciner.

Eftersom Omega XL är ett kosttillskott och inte ett läkemedel, är en fullständig ingrediensförteckning inte krävs av US Food and Drug Administration. De aktiva ingredienser som anges är blandningar av fleromättade omega fettsyror, som finns i Hoki fisk, en kallvattensfisk utanför Nya Zeeland och Perna canaliculus oljeextrakt, som härrör från den gröna lipped mussla hittades i södra Nya Zeelands kust.

Per den information som Stora Health på Omega XL, är den rekommenderade dosen två tabletter per dag. Dosen kan ökas till fyra tabletter per dag för extrem artrit smärta.

Enligt University of Maryland Medical Center komplementär medicin Guide, kan omega-3 fettsyror tillskott interagera med blodförtunnande läkemedel såsom Plavix, och bör endast användas som leds av en läkare. Omega-3-tillskott kan också orsaka flatulens, uppsvälldhet och diarré hos vissa patienter.