vad är orsakerna till plötslig midjan utvidgningen?

Snabb viktökning i midjan kan signalera mycket mer än dåliga kost- och motions val. Snabb viktökning, särskilt när kost- och motionsvanor inte har förändrats, kan vara ett tecken på hälsofrågor. Även patienter bör konsultera en läkare att diagnostisera någon av de hundratals potentiella orsaker till oförklarlig snabb viktökning, är denna typ av viktökning ofta orsakas av några allmänna kategorier av störningar.

Sköldkörteln är en körtel som producerar kemikalier som hjälper till att reglera flera olika system i kroppen, bland annat spelar en roll i ämnesomsättningen. Om en patients sköldkörteln misslyckas eller börjar producera sköldkörtelhormon till reducerat pris, saktar sin ämnesomsättning ner. I stället för att bränna kalorier i den takt kroppen normalt gjorde färre brända kalorier, med överskottet lagras i kroppsfettet. Hypertyreos är också kopplad till torr hud, muskelkramper och matsmältning, kan så oförklarlig, snabb viktökning komma tillsammans med uppkomsten av andra medicinska problem.

När kroppen är under stress, producerar ett hormon som kallas kortisol, som också är känd som hydrokortison. Även detta hormon finns naturligt i kroppen i små nivåer, stress, vare sig de är emotionella, fysiska eller miljömässiga, kan utlösa binjurarna att producera förhöjda nivåer av kortisol, som, som en del av utlösa en låg nivå kamp eller flykt svar, förändrar metabolismen och börjar lagra överskottsenergi för framtida behov kamp eller flykt i magen fett. Kortisol frigörs i kroppen i synk med sömncykler, så sömnlöshet och dålig sömn vanor kan också bidra till ett överskott av kortisol i kroppen.

Det är en tanke på att någon farmaceutisk lösning kommer att komma med biverkningar. Bokstavligen hundratals former av läkemedel kan orsaka viktökning. Patienter som startar en medicin och erfarenhet snabb midjan viktökning bör rådgöra med sin läkare om att fortsätta medicineringen eller experimentera med ett alternativ.

Expansion av midjan får inte vara orsakade av metaboliska förändringar, men genom att överskott av vatten i kroppen. Ödem, eller vätskeansamling, uppstår när kapillärer läcka vätska i vävnaden. Det kan vara en godartad effekt som orsakas av menstruationscykeln eller saltförbrukning eller ett symptom på frågor såsom omväxlande såsom kronisk hjärtinsufficiens, levercirros, njursjukdom och skada och dålig cirkulation. På grund av allvaret i frågor som kan orsaka ödem, bör patienter konsultera en läkare omedelbart om de tror att de lider av det.

Patienter som lider av depression kan uppleva en snabb fluktuation i vikt, antingen på grund av ändrade mat- och motionsvanor, eller som en direkt symptom på sjukdomen. Ökad aptit är ett symptom på depression hos vissa patienter, och kan leda till en snabb midjan viktökning.