varför hicka hända?

En person kan uppleva hicka när en ofrivillig sammandragning av membranet följs av en plötslig stängning av stämbanden, vilket resulterar i en “hic” brus. Hicka är oftast botas med enkla metoder eller gå iväg på egen hand, men tillståndet har varit känt att pågå i årtionden.

Hicka är skurar av inandningsluften som blir instängd mellan membranet och lungor, enligt Medical News Today. När lungorna ta in för mycket luft snabbt, en del av det blir instängd. Membranet reaktion på detta ger hicka. Hicka Ljudet orsakas genom att stänga av stämbanden i struphuvudet.

De flesta fall av hicka är resultatet av att äta eller dricka snabbt. Ibland kryddstark mat, dricka alkohol eller varma vätskor kan orsaka hicka att starta. Allvarliga medicinska tillstånd — inklusive Tourettes syndrom, tumörer, stroke, lunginflammation och lungsäcksinflammation — kan också utlösa hicka.

Membranet styrs av phrenic nerver, irritation som ger upphov till hicka. Du kan försöka att stoppa hicka genom att hålla andan under 10 sekunder, andas i en papperspåse, dricka ett glas vatten eller äta en sked socker.