Vilka är de vita fläckar på solskadad hud?

Vita fläckar inom en solbränna är allmänt på grund av en jäst som heter tinea versicolor. Jästen bor i porerna i huden.

Enligt Mayo Clinic, under vissa förutsättningar tinea versicolor växer igen. Dessa villkor inkluderar varmt, fuktigt väder, överdriven svettning, fet hud eller hormonella förändringar. Under sådana förhållanden, tillväxt av jästen accelererar och orsakar de vita, fjällande fläckar.

Tinea versicolor blockerar huden från garvning på platser där det finns en överväxt av jäst. Huden runt områden tans, lämnar det smittade området visas ljusare eller vit färg.

Over-the-counter svampdödande lotion, kräm eller salva föreslås för behandling i hemmet. Mayo Clinic visar selen svavelväte schampo (Selsun Blue), mikonazol (Micatin), klotrimazol (Lotrimin) och terbinafin (Lamisil). Dessutom kommer bära löst sittande kläder och inte lägga oljiga produkter till det smittade området hjälpa till att förhindra en överväxt av jäst.

Behandla tillstånd inte orsakar omedelbar en omedelbar reversering av fläckarna. De vita fläckarna tar ofta veckor att blekna. Om tillståndet inte förbättras med behandling i hemmet, är det bäst att söka läkare.

Mayo Clinic påpekar också att det finns andra hudåkommor som efterliknar tinea versicolor. Den vanligaste av dessa är vitiligo, ett tillstånd som även inte är skadlig även orsakar missfärgning av huden.