effekterna av tungmetaller på kroppen

Tungmetaller förekommer naturligt i naturen. Vissa tungmetaller är nödvändigt för våra kroppar ska fungera, men kan vara skadligt i stora mängder. Andra tungmetaller har ingen nytta i människokroppen som vi känner till, och kan faktiskt vara farligt för kroppens system. Tungmetaller finns överallt omkring oss i våra vatten, luft och jord. Förstå effekterna tungmetaller har på kroppen och vidta åtgärder för att förhindra överexponering.

Arsenik är en tungmetall som förekommer i våra vatten och jord på grund av det använda i herbicider, bekämpningsmedel, foder och kraftverksprocesser. Arsenik är känd för att orsaka skador på det perifera nervsystemet. Det kan vara orsaken till domningar i armar och ben, och det kan leda till onormala EEG avläsningar. Kvicksilver är också känt för att orsaka skador på nervsystemet. Kvicksilverförgiftning kan resultera i hjärnskador. Individer som har höga nivåer av kvicksilverexponering kan ha kognitiva och inlärningssvårigheter. Kvicksilver har kopplats till uppmärksamhetsproblem och tal förseningar också. Människor kan utsättas för kvicksilver genom tandfyllningar, kvicksilverfyllda termometrar, glödlampor, färg och hudkrämer. Kvicksilver kan också hittas i fisk, producera, spannmål och animaliska produkter på grund av dess närvaro i våra vatten. Aluminium, bly, koppar och tallium är andra metaller som har visat sig ha negativa effekter på nervsystemet och hjärnans funktion. Bly är kopplat till ADHD och låg IQ. Skador på kroppens neurologiska funktion kan leda till dålig funktion av din ämnesomsättning, inlärningsförmåga, och din kropp fungerar som en helhet.

Arsenik är mycket skadligt för hjärtat och det kardiovaskulära systemet. Det kan leda till skador i blodkärlen, anemi, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom. Koppar är en annan tungmetall som skadar det kardiovaskulära systemet. Det kan också leda till högt blodtryck, ökad hjärtfrekvens, och anemi. Koppar kan hittas i köksredskap, piller, insekticider, och i ditt dricksvatten eftersom rören är tillverkade av koppar i vissa fall. Bly och tallium har också kopplats till högt blodtryck och störningar av kardiovaskulär funktion. Bly finns i dricksvatten och vissa färger. Tallium finns i dricksvatten och avges i gasform från fabriker.

Aluminium, arsenik och kvicksilver och har alla visat sig ha negativa effekter på lungorna och funktion i luftvägarna. Arsenik har varit kända för att orsaka cancer i luftvägarna både från inandning och intag av toxinet. Kvicksilver kan orsaka bronkit och lunginflammation. Astma kan förvärras av både arsenik och aluminium. X metaller är kopplade till lungödem och sår i näsan eller en avvikit septum.

Metaller kan även orsaka skador på vår hud, muskler och hår. Metaller kan störa kroppens pH-nivåer som kan leda till utslag och förlust av bentäthet. Aluminium, koppar, arsenik och kvicksilver kan orsaka förhöjda hudåkommor såsom eksem. Tallium, bly och koppar kan orsaka muskelsmärta och minska muskelstyrka. Tungmetaller kan lagras i kroppsvävnad och hår. Även låga halter av dessa metaller i kroppen kan orsaka endokrina systemet störningar i och leda till värk, smärtor, utslag, obalans hormon och akne.