kommer honung stoppa en hosta?

Hosta är kroppens sätt att få ta bort slem eller irriterande från luftvägarna. I denna mening, hosta en bra sak. Det kan dock vara irriterande när du försöker sova, arbete eller i en miljö där din hosta är att störa andra. En naturlig botemedel mot hosta är honung.

Honung fungerar genom att belägga baksidan av halsen och bli av med behovet av att utvisa slem från luftvägarna.

Enligt Mayo Clinic, kan honung vara effektiva vid behandling av hosta i barn i åldrarna två och uppåt. En studie om effektiviteten av honung som en hostdämpande visade att barn i denna åldersgrupp som fick 2 tsk. honung innan sängen uppvisade en minskning av hosta som liknar den som erhålls med en over-the-counter hostdämpande.

Förutom att vara lika effektivt som en over-the-counter hostdämpande, det finns andra fördelar med att använda honung. För det första är det billigare än läkemedels läkemedel, som kostar mindre än $ 5 per burk. Over-the-counter hosta suppressants kan kosta upp till $ 12 på en lokal apotek. För det andra, kan barn under sex uppleva biverkningar såsom illamående och kräkningar från läkemedelshostdämpande. Honung kan vara en mer naturlig och säkrare produkt att använda än over-the-counter produkter.

Barn som är yngre än ett år bör inte konsumera honung, som en sällsynt form av botulism finns i lite honung och barn en och under har ännu inte utvecklat den nödvändiga immunitet att bekämpa bakterierna.