typer av sociala arbetsgrupper

Social-arbetsgrupper är läkemedelsgrupper med två eller fler patienter, underlättas av en legitimerad terapeut med en magisterexamen i socialt arbete. Vissa program, till exempel, drogmissbruk program, tillåta dem med en kandidatexamen som handledare eller terapeut. En social-arbetsgrupp skapar en skyddande miljö där individer står inför några av samma frågor kan få sina behov tas upp i en grupp.

Stödgrupper hjälpa personer som klarar sig med en situation eller ett tillstånd i livet – till exempel skilsmässa, depression, cancer eller andra sjukdomar. Stödgrupper lära patienter coping tekniker samtidigt som känslomässigt stöd och förståelse. Terapeuter använder bindningstekniker för att ansluta patienter till varandra och bildar stödnätverk, och empati tekniker för att skapa en grupp stämning som är stödjande och förståelse. Patienterna deltar stödgrupper under längre tidsperioder, arbeta igenom enskilda frågor och lära sig nya överlevnadsmekanismer.

Utbildningsgrupper är utformade för att undervisa patienter om ett tillstånd eller situation – exempelvis teen drogmedvetenhet, diabetes eller hjärtattack återhämtning. Utbildningsgrupper ge patienter en möjlighet att lära sig om ett tillstånd, ställa frågor, diskutera rädsla eller oro och / eller förbättra eller hantera ett tillstånd. Terapeuter uppmuntra patienter att ställa frågor och skapa en stödjande, ickedömande miljö som är till ömsesidig nytta för alla deltagare.

Grunden för en tillväxtgrupp är något område av personlig oro där individer vill bli mer kompetenta, till exempel, mellanmänsklig kommunikation, sensitivitetsträning eller motivation. Patienter öva nya färdigheter eller lära sig nya sociala tekniker. Tillväxt grupper erbjuder emotionellt och psykologiskt stöd samtidigt som information och instruktioner om hur man ändrar gamla vanor och lära sig nya.

Terapigrupper underlättar återvinning eller rehabilitering efter klienter lider trauma eller skada, eller de kan användas för att hjälpa människor som har upplevt en plötslig förändring i deras livssituation. En klient kan ha varit utsatt för ett våldsbrott, drabbats av en allvarlig sjukdom eller upplevt någon annan traumatisk händelse. En terapeut ofta ber kunder att tala i omgångar om sina erfarenheter, vilket säkerställer att alla bidrar, och han uppmanar alla att lyssna och visa empati. Kunderna lärde klara metoder för att ta itu med en smärtsam eller skrämmande händelse. Människor som upplever ett liv övergång, såsom en skilsmässa, dödsfall av en make eller “tomma boet syndrome” kan också dra nytta av att delta i gruppterapi.