vad är fördelarna och nackdelarna med målet personlighetstest?

Det finns flera typer av objektiva personlighetstest. De mest populära och mest använda i världen kallas Minnesota Multiphasic Personality Inventory, andra upplagan (MMPI-2). Objektiva personlighetstest ger mental hälsa ett sätt att bättre förstå sina kunder och eventuellt undersöka någon psykisk sjukdom eller störning.

En nackdel med objektiva personlighetstest kan vara det stora längd. Till skillnad från tester som ger en enkel inblick i någons personlighet, en objektiv personlighetstest såsom MMPI-2 används för att bestämma förutsägelser och resultat av behandlingar för patienter. MMPI-2 har 567 objekt, vilket gör den längsta vanligen används personlighet inventering.

En fördel av objektiva personlighetstest är att de är relativt kostnadseffektiv. De använder bara papper och kan görs för hand eller med hjälp av en maskin. OPT kan också fyllas på patientens schema, vilket kontrasterar med projektiva test, som måste administreras av en professionell genom användning av utrustning. OPT kan tas hem med kunden och återvände senare.

Objektiva personlighetstester är självklart mål. Frågor och svar är oftast i en sann eller falsk-format. Detta gör poäng och utvärdering av data enkel och tar bort eventuell partiskhet av målskytt. Även om detta är en stor fördel, måste scorers vara vaksamma i korrekta poäng förfaranden felaktig poängsättning kan leda till feldiagnoser.

Med objektiva personlighetstester, det finns alltid möjligheten att testpersonens talar inte hela sanningen. MMPI-2 har gjort stora ansträngningar för att kontrollera om lögner med hjälp av en giltighets skala, men andra, såsom Myers-Briggs Personality Inventory, kan bli föremål för osanningar.