vad är orsakerna till en lång redundant kolon?

Kolon varierar i form och storlek. Även om alla kolon har slingor, en redundant kolon består av extra slingor som orsakar det att vara längre än normalt. De extra loopar i tjocktarmen kan ha utvecklat naturligt eller som ett resultat av faktorer som stress, toxiner eller kostfrågor.

Den mest sannolika orsaken till redundant kolon är förstoppning. Sätta press på tjocktarmen genom spännare för en avföring vrider tjocktarmen som orsakar obstruktion, svullnad eller misshaping av tjocktarmen. Eftersom förstoppning resultat från en obalanserad, fiberfattig kost, förebyggande av förstoppning och de problem som överflödig kolon kan åtgärdas genom att följa en kost som innehåller hälsosamma fetter och massor av hela korn.

Eftersom stress kan leda till oregelbundna tarmrörelser, kan detta vara en annan bidragande faktor i utvecklingen av förstoppning och eventuellt överflödig kolon.

Patogena organismer i kroppen bidrar till redundanta kolon genom att orsaka sjukdom, sjukdom och andra hälsofrågor. Om toxiner och bakterier kvar i tjocktarmen för länge, kan de förorena avföring och orsaka kolon obstruktion.

Termen redundant kolon ofta förväxlas med termen “twisted kolon” eller tarmvred, vilket faktiskt är en mycket allvarligare problem. Medan någon kan födas med en lång eller överflödig kolon, sker en vriden kolon när tjocktarmen börjar slingra sig runt sig själv. Detta orsakar kramper, buksmärta, en utspänd buk och oftast kräver omedelbar läkarvård.