vad gör bakterier växer bäst i, varmt eller kallt väder?

En av de vanligaste platserna för att hitta skadliga bakterier är i livsmedel. Bakterier i livsmedel trivs i varmare förhållanden. Detta är anledningen till kylningen av livsmedel är nödvändigt. Det förhindrar förorening och hälsorisker som äter okylda livsmedel kan orsaka.

Bakterier som vanligen förknippas med sjukdom (en vanlig förkylning, till exempel) är mer aktiva och växa i varmare temperaturer (detta är den främsta anledningen sjukhus hålla sina inomhustemperatur så cool). Trots den gamla myten att kallare väder orsakar sjukdom, bakterier är mycket mer aktiva i varmare väder. Spridningen av sjukdomen under de kallare månaderna är hänförlig till att samlas människor inomhus.

Nästan alla bakterier trivs i varmare förhållanden. För att hålla infektion ner, är det bra att hålla både mat och dina levnadsförhållanden svalna.