Vad kan jag använda min hälsa sparkonton för?

En hälso-sparkonto eller HSA, är ett skattefritt sparkonto som måste användas för att betala bara medicinska relaterade kostnader. Trots att HSA administreras av en vårdnadshavare, är det uteslutande ägs av dig. Det belopp du bidra till din HSA beror på hälsoplan hög självrisk du väljer. Om du inte använder alla medel på ditt HSA i slutet av året, kommer det rulla över och fortsätter att tjäna ränta.

Individer kan tillbakadragande pengar från sina HSA konton som ska användas för sig själva, liksom deras makar. HSA omfattar även eventuella skatte beroende familjemedlemmar, även om familjemedlemmen är inte en del av hälso-planen hög självrisk. En sambo kan betraktas som en skatt beroende om han eller hon uppfyller de IRS kvalifikationer. I detta fall, kan pengarna i HSA användas för eventuella sjukvårdskostnader den inhemska partner ådrar sig.

Det huvudsakliga syftet med en HSA är att ge pengar för att täcka kostnader som är kvar efter hälsoplan hög självrisk har använts. Dessa kostnader ingår receptbelagda läkemedel, bandage, kryckor, alkohol och drogbehandlingar, graviditetstest, transplantationer, laborationer, rullstolar, p-piller och kiropraktisk behandling. Läkaren rekommenderade specialundervisning kostnader, vårdhem och psykiatriska vården är också stödberättigande kostnader.

Förutom sjukvårdskostnader, är vissa dentala och oftalmologi kostnader täcks med medel i din HSA. Löständer, regelbundna tänder rengöringar, röntgen, fluorbehandling, fyllningar, hängslen och tand krämpor är exempel på tandvårdskostnader som omfattas av pengarna på ditt HSA. Glasögon, kontakter, ögonoperationer, laser ögonkirurgi och rutin synundersökningar är alla oftalmologi kostnader som du kan tillbakadragande pengar från ditt HSA för att täcka.

Vissa kostnader som kan anses sjukvårdskostnader av några anses av IRS som icke-kvalificerade utgifter. Dessa kostnader kan inte betalas med pengar från en HSA konto. Hår transplantationer, kosmetiska operationer, näringstillskott, viktminskning material och receptfria läkemedel är exempel på kostnader som inte uppfyller kraven. HSAs kommer inte heller att täcka tänder vitare behandlingar, begravningskostnader och veterinärräkningar.