vad man ska göra när ett öra växer över baksidan av ett örhänge

Få hål i öronen kan vara en milstolpe i ditt liv. Tyvärr kan örhängen ibland bli inbäddad i örat, antingen på grund av örat blir infekterade och svullna, är örhänget spänne för liten eller örhänge sätts på för hårt. När ett örhänge blir inbäddad, växer örsnibben över baksidan av smycket. Tjänsten som örhänget kan fortfarande vara synlig, men spännet håller örhänget på plats är helt eller delvis innesluten i örsnibben.

Du kanske kan ta bort en inbäddad örhänge hemma om örat visar inga tecken på infektion såsom rodnad eller svullnad, och om örhänget är endast delvis inbäddad i örat. Försök bedövande örsnibben med is först för att minska smärta. Du vill inte en infektion utvecklas, så använd tvättsprit på en bomullstuss för att rengöra örat innan du rör den, och vara noga med att tvätta händerna.

Om örhänge lås är helt inbäddad i örat kan du inte se spännet på allt du behöver besöka en läkare för att ha örhänget bort. Ring din läkare så fort du märker örhänget är inbäddad: vänta för länge kan orsaka en infektion. Läkaren kommer vanligtvis tillämpa en lokalbedövning och kommer då att kunna skjuta eller skära ut örhängen.

Efter avlägsnande en inbäddad örhänge, måste du titta efter tecken på infektion. Om du hade örhänge bort av en läkare, kommer läkaren troligen att förskriva ett antibiotikum. Om du kunde ta bort örhänge själv, tillämpa ett antibiotikum grädde regelbundet. Om du ser några tecken på infektion, kontakta din läkare.