vad som är den bästa behandlingen för artrit?

Osteoartrit, den vanligaste formen av artrit, är en degenerativ sjukdom som påverkar lederna. Även om det kan attackera något gemensamt i kroppen, det oftast drabbar ryggraden, händer, höfter och knän. Artros förvärras över tid och det finns inget botemedel. Men med rätt behandling, kan du vara aktiv och smärtfri. Även medicinering och kirurgi är, kommer din läkare rekommendera andra vägar först baserat på svårighetsgraden av din artrit.

Även mild artros kan vara en olägenhet, det förmodligen inte kommer att störa ditt liv. Din läkare kommer att rekommendera att du vilar något gemensamt som upplever smärta, delta i mjuk träning som cykling eller simning för att stärka musklerna runt leden och kanske gå ner i vikt för att ta ett visst tryck från den drabbade leden. För smärtlindring, isbildning leden eller tillämpa en varm kompress kan hjälpa. Andra alternativ är att använda over-the-counter smärts kräm eller använda hängslen för att stabilisera fogarna i ben eller armar.

Utöver de behandlingssteg för mild artros, kan du behöva införa medicin för att kontrollera smärta i samband med måttlig artros. Paracetamol hjälper med smärtan, men inte skära inte ned inflammation. Begränsa dina doser av paracetamol eftersom alltför mycket kan skada levern. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom naproxen och ibuprofen minska både smärta och inflammation. Tyvärr kommer överanvändning resultera i biverkningar som mag frågor och skador på organ. Tramadol, ett recept smärtstillande, är generellt bättre tolereras än NSAID men kan orsaka förstoppning och illamående. Den används vanligtvis för kortsiktiga bloss i kombination med paracetamol.

När andra behandlingar inte fungerar, kan din läkare ordinera starkare smärtstillande medel, såsom kodein och propoxifen. En risk för att vara medveten om är beroende av dessa piller. Injektion kortikosteroid mediciner kan också hjälpa till att lindra smärta i den drabbade leden. Alltför många injektioner kan orsaka skador på lederna, så din läkare kommer att begränsa hur många du kan få i ett år. Injektioner av hyaluronsyraderivat ger dämpning till knäet och kan minska smärta där. I de svåraste situationer, kan din läkare rekommendera operation såsom ledplastik, ben fusion eller rengöring av leden.