vad som lockar buggar och insekter

Oavsett om du samla insekter eller försöker undvika dem, är det värt att veta vad som lockar dem. Från myror till skalbaggar, många insekter dras till olika typer av livsmedel, kemikalier och ljus.

Myror, för en, älskar söta livsmedel och ofta luras av cookies. Jordnötssmör är ett tillförlitligt sätt att locka träd myror, men se till att hålla den ur picknickkorg om du försöker att undvika en invasion.

Mosa upp ruttnande frukt och blanda det med vin och socker är ett bra sätt att locka flugor, nattfjärilar och skalbaggar, bland annat. Om du försöker att dra och fånga insekter, se till att låta blandningen stå i ett par dagar innan du sätter det att fungera.

Skalbaggar älskar en kombination av öl (helst mörk öl) och melass. Blanda två lika delar och du har utmärkta bug bete.

Eftersom insekter använder semiochemicals som ett kommunikationsmedel, det finns många olika kemikalier som lockar specifika insekter. Vetenskapliga studier använder ibland feromon och andra typer av kemiska fällor.

Buggar av många olika sorter dras till glödlampor, ultraviolett, och fluorescerande ljuskällor i en dimmig omgivning.