vad som orsakar utanför öronvärk?

Våra externa örsnibbar är fyllda med brosk, blodkärl och fettvävnad. Örsnibbar fungera som individuella ljud receptorer, ger oss vår förmåga att höra. Utanför ont i öronen, men inte vanligt, kan kräva medicinsk behandling. Att veta vad som orsakar din utanför öronvärk kan hjälpa dig att hitta lättnad.

Om du har akne, eksem, psoriasis eller nässelutslag i ansiktet, kan det också påverka din utanför öron. Även en finne eller blackhead på utsidan örat är mycket smärtsamt. Leta efter röda knölar, känna med fingret eller har någon annan look. Använd din samma ansiktsbehandling på öronen. När tvätta ansiktet tvätta öronen.

Om du är utsatt för kallt väder, dina externa öron kan värka, blir stel, pirra eller bränna. Om dina yttre öron bulta, även efter att du har värmts upp, undersöka öronen för förfrysning. Enligt barnsjukhuset i Pittsburgh, tidig frost bita – i både vuxna och barn – kommer att orsaka hud visas vaxartad, vit och hård.

Örsnibbar solbränna snabbt, och är en vanlig plats för hudcancer utvecklas. Om du går i solen, gnugga utanför öron med solkräm och bära en hatt. Använd en lotion med aloe att lugna öronen efter att vara utomhus. Solbrända öron kommer att skada, tills solbränna rensar upp. Om mörka fläckar, mol eller fjällande fläckar på öronen blir smärtsam eller svullna, kontakta din läkare.

Komma hit på örat, faller på örat eller stöta örat mot något, kan orsaka en yttre öronvärk. Örat kommer ont eller vara känslig för beröring tills brosket har läkt. Brosk läker snabbt, så om en öronvärk varar längre än en vecka, kontakta din läkare.

En hörselgången infektion kommer att göra utsidan av öronvärk, särskilt när du trycker bakom örat. Ear piercing, om den inte vårdas, kan bli infekterade, svullna och smärtsamma. Cystor kan växa mellan ytterörat vävnader, orsakar smärtsamma klumpar. Om du märker en tillväxt eller ytterörat blir svullna, röda och smärtsamma, kontakta din läkare.