vad som orsakar vätska på knäet?

Fluid på knäet är vanligtvis en ansamling av vätskan som smörjer knäleden. Enligt University of Washington, “Alla har vätska i alla mobila lederna, men vanligtvis mängden vätska är mycket liten, och under normala förhållanden du inte vet att det finns där.” Orsakerna till överflödig vätska på knäet kan vara, skada, infektion eller artros.

Din knäleden innehåller en mycket hal vätska som kallas synovialvätska att smörja och dämpa brosk och ben. Denna vätska ger näring också och håller gemensamma friska.

Symtom på vätska på knäet på grund av artrit inkluderar svullnad och ömhet. Om ditt knä är inflammerad, svullen, röd och varm när du rör det skadade du förmodligen ditt knä eller har en infektion.

Knäskador kan vara plötslig eller från överanvändning. Plötsliga skador inkluderar brutna ben, trasiga ligament eller trasiga brosk. Överanvändning skador är från konstant tjat på den gemensamma såsom löpning, vandring eller aerobics. Jobb där du är på knäna ofta kan leda till överanvändning skador också.

Vätska på knäet från en infektion kan vara en ansamling av pus i ert gemensamma istället för ledvätska. Din läkare kan ta ett prov av vätska i knäet och har det testas för att se vad som orsakar det.

Artros är också känd som degenerativ ledsjukdom. Detta tillstånd inträffar som brosk, som stöder knäet börjar att bryta ner. Som brosket slits ut, benen gnugga ihop och orsaka smärta och svullnad.