valtrex för förebyggande av munsår

Valtrex är en en-dagars behandlingsmedicin som kan användas vid behandling av genital herpes, bältros och munsår, alla former av herpesviruset. Även om det finns inget känt botemedel för herpes simplex 1 virus som orsakar munsår, kan Valtrex lätta undertryckandet av munsår.

Det finns sju stadier av munsår utveckling. Den första etappen, den så kallade prodromala skede är när början symptom på munsår träda i kraft. Detta kan innefatta smärta, sveda, klåda eller stickningar på området för en framtida munsår. Detta är när en patient ska träffa en läkare för ett recept för Valtrex. När det tas i prodromala skede har Valtrex visat sig undertrycka en munsårsutbrott.

Valtrex, även känd som valacyclovir, innehåller aciclo-GTP, som har visats inhibera de virala celler i kroppen. Dess egenskaper kan faktiskt införliva ett virus och förhindra dess fortsatta tillväxt. Även om det inte läker virus, gör det hindra aktivitet och lättare absorberas av kroppen än andra herpesbehandlingar, såsom aciklovir (mer känt som Zovirax).

När föreskrivna är Valtrex tas i två doser: 2 gram var 12: e timme. Om det tas i prodromala skede kan Valtrex potentiellt hämma munsår utseende. Även om medicinen inte tas i prodromala skede kan det fortfarande minska smärtan och varaktigheten av munsår.