Ventolin hfa vs. ProAir hfa

Enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, uppskattningsvis 34,1 miljoner amerikaner har fått diagnosen astma. De flesta astmatiker har en räddning inhalator som de använder antingen som behövs eller två till tre gånger dagligen. Dessa inhalatorer, dock skadar ozonskiktet. Följaktligen har nya, miljövänliga inhalatorer som ProAir HFA och Ventolin HFA skapas.

Alla som har astma kan berätta obekväma och skrämmande upplevelse av att ha svårt att andas. En mängd läkemedel har utvecklats och används för att styra astma. De flesta av dessa läkemedel är emellertid inte stoppar ett astmaanfall när den väl har börjat. Endast en räddning inhalator kan lindra effekterna av astma på lungorna, inklusive förträngning och obstruktion. Således, de flesta astmatiker har en räddning inhalator att vara beroende av bör andning blir svårt.

Tillverkas av Teva Andningsvägar, är ProAir HFA en albuterolsulfat inhalator som uppfyller Food and Drug Administration normer. Ursprungligen släpptes som en CFC inhalator, Teva Respiratory var en av endast fyra tillverkare att släppa sin inhalator i HFA-format. Enligt Astma och Allergifonden, de fyra HFA inhalatorer tillgängliga är Ventolin HFA, Proventil HFA, Xopenex HFA (en renare form av albuterol som orsakar färre biverkningar), och ProAir HFA. ProAir, men täcks av försäkringar, kan bli dyrt.

Ventolin är en av de äldsta och mest förskrivna inhalatorer i astmamarknaden. Tillverkare GlaxoSmithKline stoltserar i att erbjuda den enda räddning inhalator som ger en funktion, nämligen en räknare som gör att du vet exakt hur många inhalationer återstår. Detta är mycket användbart som att bestämma hur mycket läkemedel som finns kvar i kapseln är svårt. Räknaren tar bort alla gissningar så att du vet när du behöver ringa för en påfyllning.

Den stora skillnaden mellan ProAir HFA och Ventolin HFA är att ProAir använder etanol som ett samlösningsmedel och Ventolin inte. För många astmatiker, orsakar etanol sammandragning av lungorna, vilket gör dess närvaro i en räddning inhalator kontraproduktivt. I själva verket är Ventolin HFA den enda inhalator som inte använder etanol, som har gjort det till en favorit för många. Ventolin har också disken, som anger hur mycket läkemedel som finns kvar. Dessa två funktioner har gjort Ventolin HFA ett populärt val för många.

Användningen av etanol ger ProAir HFA en ytterligare biverkning bortsett från vilken de två inhalatorerna är identiska i eventuella biverkningar. Enligt Drug Information Online, dessa inkluderar men är inte begränsade till: “allergiska reaktioner, andningssvårigheter, yrsel, hjärtklappning, halsbränna, ökat blodtryck, illamående och kräkningar, nervositet, snabb puls eller hjärtslag, luftvägsinfektioner, täppt eller rinnande näsa, darrningar och mer. “