viktminskning på cymbalta

Cymbalta är ett populärt läkemedel som används för att behandla flera sjukdomar, inklusive depression. En av dess biverkningar är viktminskning. Viktförlusten orsakad av Cymbalta kan vara minimal eller drastiskt, beroende på person. Du bör hålla nära kontakt med din läkare och rapportera alla ovanliga biverkningar.

Cymbalta, även känd som Duloxetine, har visat sig vara effektiva för att minska depression, lindra smärta på grund av diabetes och vid behandling av effekterna av fibromyalgi. Den mekanism som gör läkemedlet effektivt är okänd, men det misstänks att involvera stimulering av serotonin och noradrenalin i hjärnan. Cymbalta är en serotonin- och noradrenalinåterupptagshämmare, endast tillgänglig genom recept.

Viktminskning är en vanlig biverkning till Cymbalta, vilket kan bero på flera orsaker. Cymbalta minskar aptiten och orsakar diarré, vilket kan tillskriva viktminskning. Även viktökning är ett vanligt symptom på depression. Genom att lindra depression, kan du börja gå ner i vikt eftersom du äter bättre och hälsosammare. Cymbalta ska inte användas som en viktminskning läkemedel och har inte godkänts av Food and Drug Administration för detta ändamål. Även viktminskning är ofta en önskad bieffekt, plötslig och dramatisk viktminskning – särskilt hos personer som inte är överviktiga – bör diskuteras med en läkare.