vilka är acceptabla triglycerider nummer?

Triglycerider är en typ av fett som finns i blodet och är ett viktigt mått på hjärthälsa. Äta mer kalorier än du förbränner på en regelbunden basis kan leda till höga triglycerider.

Triglycerider kontrolleras som en del av en rutin blodprov som kallas en lipid panel, som också kontrollerar dina kolesterolnivåer. För mest korrekta resultat, bör du snabbt för 9 till 12 timmar före testet.

Acceptabla triglyceridnivåer är mindre än 150 mg / dL. Avläsningar mellan 150 och 199 anses gränsfall, medan 200-499 mg / dL anses hög. Över 500 mg / dl anses vara mycket hög.

Höga triglycerider är oftast resultatet av låg fysisk aktivitet, övervikt, dricka alkohol, röka cigaretter eller vanliga äta en kost som är mycket hög i kolhydrater. De kan också orsakas av genetik eller bakomliggande sjukdom.

Nivåer över 150 mg / dL anses vara en riskfaktor för metabola syndromet. Metabola syndromet är en grupp sjukdomar som omfattar lågt HDL (goda kolesterolet), högt blodsocker, högt blodtryck och för mycket fett runt midjan. Metabola syndromet kan leda till hjärtsjukdomar och andra störningar, såsom diabetes.

Göra hälsosamma livsstilsval kan sänka triglycerider. Skär ner på kalorier, eliminera transfetter och minska överskjutande pounds. Det är viktigt att sluta röka och motionera regelbundet. En omega-3 fettsyra tillägg såsom fiskolja kan hjälpa till att sänka dina nivåer. Om du inte kan få höga nivåer ned, eller om dina nivåer är mycket hög, kan din läkare rekommendera mediciner.