Vilka är de behandlingar för inflammerade ligament i foten?

Ligament är starka, flexibla fibrer av vävnad som ansluter till ben. De blir inflammerade typiskt som ett resultat av nyligen skada, såsom en sönderrivning av ligamentet som orsakas av en vrickning. När detta inträffar, vävnaden runt den drabbade ligament blir rött, svullet, smärtsamma och svåra att flytta. Lyckligtvis, eftersom skador som dessa är vanliga behandlingar är både riklig och okomplicerad.

För lindriga skador där ett ligament är skadade men inte rivna eller avskurna, kan behandlingen vara självadministreras. Var noga med att låta din fot vila och försök inte att fysiskt utöva en inflammerad ligament. När man ligger ner, höja foten ovanför din kropp. Applicera en kylklamp eller påse frysta grönsaker till det drabbade området för att få ner svullnaden. Dessutom, frysa en flaska tre fjärdedelar av vägen full av vatten och rulla den längs konturerna av foten kommer att hjälpa döva smärtan. Var noga med att placera en pappershandduk eller tunt tyg runt foten när de ansöker is för att förhindra frost brinna. Om det gör ont att röra foten, linda in det i atletisk tejp för att hålla den stilla.

Skydda fot ligament innan de blir skadade eller inflammerad. Bära skor på alla gånger när du kör eller att idrotta. Vara säker på att din skodon är rätt storlek för dina fötter och bibehåller funktionell stoppning i sulorna, åsar och klackar. Ignorera inte obehag i någon del av foten, i synnerhet om det kvarstår längre än några minuter. Under inga omständigheter bör du fortsätta att köra eller använda onödigt tryck på fötterna om de är skadade. Detta kan orsaka ytterligare, ibland permanenta skador på ledband.