Vilka är farorna med att återanvända frigolit koppar?

Med tanke på återvinning, är det frestande att återanvända långvariga plastmaterial som polystyren koppar som är allmänt kända som frigolit koppar. Forskare och miljöaktivister varnar för att en sådan återanvändning har faror.

I hennes papper “Återanvändning Food Packaging … Är det säkert?”, M. Susan Brewer vid University of Illinois i Urbana-Champaign påpekar att expanderad polystyren skum, såsom frigolit, är porös. Materialet har luftutrymmen där mat kan fastna och mikroorganismer kan växa.

Enligt Earth Resource Foundation, giftiga kemikalier blodigel av frigolit och in i maten innehåller. Värme livsmedel i detta material, i synnerhet i en mikrovågsugn, intensifierar problemet och kan släppa kemikalier, såsom styren och bensen, som är kända för människors hälsa och reproduktiva risker. Varm mat, alkohol, oljor och vissa sura livsmedel bryta ned styren, en misstänkt cancerframkallande och neurotoxin, vilket gör det lättare att absorberas i blodet.

Drycker som te med citron, kaffe med grädde och fruktsaft kan frigöra styren från frigolit. I närvaro av värme, material som innehåller vitamin A sönderdelas för att frigöra toluen, en substans som ytterligare kan försämra styrofoam. En kopp som används för morotsjuice, till exempel, kunde lämna mikroskopiska spår som skulle interagera med hett kaffe i en efterföljande återanvändning.