vilka leveranser är på en krasch vagn?

En krasch varukorg är en låst metallskåp på hjul som innehåller utrustning, mediciner och förnödenheter som behövs för att hantera medicinska akutfall på sjukhus. Även om det kan finnas en viss variation i innehållet från en anläggning till en annan, har kraschen vagn i stort sett alla saker som behövs för att hantera andnings- och hjärt nödsituationer.

En hjärtmonitor / defibrillator sitter normalt på toppen av vagnen för enkel åtkomst. Det finns många typer och märken av monitorer, det viktiga att veta är vilken typ av övervakning din anläggning använder och att vara bekant med hur man använder den. Monitorn visar patientens hjärtrytm och hastigheten och medger realtids bedömning av hur patienten svarar på behandlingen.

En mängd olika ansiktsmasker för syrgastillförsel är tillgängliga i det respiratoriska sektionen av vagnen. Den viktigaste syresättning enhet är AMBU-blåsan, som placeras över patientens mun och näsa och pressas för att leverera andetag tills en avancerad luftväg kan placeras. För en patient andas på egen hand, nasala kanyler är icke-rebreathers och venturi masker lager.

De flesta patienter i sjukhusmiljö ska redan ha IV tillgång för leverans av läkemedel. Men IV ingrediensen finns tillgänglig om det behövs. Om IV tillgång är ouppnåelig, kan en intraossös nål som levererar medicin direkt in i tibia ben benet användas av IO certifierade leverantörer. IV slangar och saltpåsar finns också med IV-leveranser.

ACLS och akuta läkemedel ingår för omedelbar åtkomst. Före intubation av anestesi, kan patienten få etomidat och succinylkolin för sedering och lamslås. Droger är förpackade i engångsinjektionsflaskor sparar tid genom att inte behöva upprätta varje läkemedel. Typiska läkemedel innefattar atropin, adrenalin, amiodaron, nitroglycerin, natrium bikarbonat, morfin och lidokain. Infusionspåsar av läkemedel för att upprätthålla blodtryck såsom dopamin och vasopressin kan också vara tillgängliga. Läkemedel för att behandla hypoglykemi, lugnande effekten och allergiska reaktioner ingår också.

I områden som behandlar barn, finns en speciell barn krasch vagn. Det är lätt att känna igen som en annan färg än de vuxna vagnar, som vanligtvis rött. Den pediatriska krasch varukorg har droger paketerade i färgkodade förpackningar baserade på viktintervall. En särskild måttband används för att mäta barnets längd / höjd och ger ett viktområde, vilket möjliggör de korrekta läkemedelsdoser som skall användas.