vitaminer för att hjälpa tinnitus

Tinnitus brukar beskrivas som ett ringande eller visslande i öronen när det inte finns någon extern ljud närvarande. Denna ringning kan vara tillfällig, eller det kan vara permanent. Observera att följande presenteras som endast information. Diskutera dessa idéer med din läkare och genomföra dem endast under hennes vård.

Denna åkomma kan ha många orsaker, bland annat komplikationer till en öroninfektion, öronskador och fibromyalgi, bland annat. Emellertid är den vanligaste orsaken exponering för höga ljud, särskilt under en lång tidsperiod. Du kan uppleva en tillfällig ringande i öronen efter att ha gått en högljudd konsert. Detta brukar avta efter flera timmar.

Om exponering för ett högt ljud som en explosion är allvarlig nog, kan det leda till permanent tinnitus, som känsliga celler i örat som kallas “cilier” förstörs. De läker inte. Exponering för högt ljud under en lång tid, som förekommer i vissa yrken, såsom gruv- och med hjälp av en pneumatisk hammare, och lyssnar med hörlurar eller öronsnäckor på musik på hög volym kan orsaka permanenta skador.

Enligt rapporter, behandla tinnitus med hjälp av homeopatiska metoder har bäst resultat när börjat strax efter den akustiska trauma sker företrädesvis inom 12 timmar. En schweizisk studie upptäckte att överlevande från explosioner kunde återfå sin hörsel genom att ta en massiv dos av vitamin A under en kort tidsperiod. För 6 veckor, var 300.000 IU vitamin A ges. Långvarig användning av denna mycket A-vitamin är inte tillrådligt och kan orsaka biverkningar, inklusive leverskador. Gravida kvinnor bör inte ta mer än 5000 IE per dag av vitamin A.

Fördel har rapporterats av en israelisk armé studie från att ta 250 mg dagligen av vitamin B12 i 6 veckor. B12 anses giftfritt även vid höga doser.

Vitamin E arbetar för att göra vitamin A mer tillgänglig i blodomloppet. Endast en liten mängd behövs, bara 100 lU tas i 6 veckor kan vara effektivt. Om blodförtunnande medel är också tas, rådgöra med en läkare innan du lägger vitamin E till dieten.

En C-vitamin tillägg som även innehåller bioflavonoider hjälper korrekt immunsystemfunktioner, som kan hjälpa till att förhindra öroninfektioner. D-vitamin är också användbara för att förbättra immunförsvaret. Ett tillägg på 400 IE dagligen kan tas.