felsökning en nebulisator

En nebulisator är en anordning som används för att slå vätskor till dimma, som sedan kan inhaleras enkelt in i lungorna. Läkemedel för olika sjukdomar och medicinska tillstånd som kräver andnings intag av behandling använder nebulisatorer att konvertera och administrera läkemedlet. Medan enheterna är ganska enkla att använda och underhålla, finns det några viktiga delar som du behöver för att felsöka om du stöter på problem med att få din nebulisatorn att arbeta.

Koppla bort varje ände av röret från botten av nebulisatorn cup och nebulisatorn och köra vatten genom den. Detta kommer att hjälpa rubba eventuella blockeringar som kan hindra luftflödet genom slangen.

Vänd upp i nebulisatorn koppen moturs för att lyfta bort det och exponera koppväggen inom. Ta baffeln och könen under den ur koppen. Skölj dem med varmt vatten och diskmedel för att avlägsna eventuella igensatt medicin.

Tvätta ur nebulisatorn cup genom att blötlägga den i varmt tvålvatten. Skölja ur koppen tills allt av tvålen är borta och vattnet kan flyta lätt från koppen öppningar.

Testa uttaget du använder för nebulisator med en annan enhet som du är säker på fungerar. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om det finns el körs till utloppet.

Byt ut din engångsdelar så ofta som din vårdgivare gör det möjligt att säkerställa din utrustning är rena och i gott skick.

Anslut nebulisatorn ordentligt till ett fungerande eluttag och se till att kontakten hålls säkert inuti uttaget. En lös förbindelse kan störa nebulisatorn prestanda.

Fäst slangen till utgången på nebulisatorn och tryck det hela vägen in för att uppnå en god anslutning. Utgången är där luften strömmar ut ur nebulisatorn.

Sätta den lösa änden av slangen på botten av nebulisatorn koppen och återmontera koppen. Se till att du lägger i din dos av medicinen innan man sätter på koppen locket.