vad är symptomen på mjälten lymfom?

Mjälten är ett organ på vänster sida av kroppen, nedanför den nedre delen av bröstkorgen. Dess syfte är att göra lymfocyter och immunsystemets celler som hjälper attack infektioner. Dessutom renar det osäkra blodkroppar, cellavfall och bakterier. Lymfom är en cancer som utvecklas i lymfsystemet, som innefattar mjälten. Symptomen kan inte visas förrän några år efter cancern börjar.

Oförklarlig trötthet kan vara en av de första symptomen på någon typ av lymfom. Trötthet kan bero på låga blodvärden.

Abdominal smärta orsakas av utvidgningen av mjälten. Enligt World Journal of Gastroenterology, omkring 30 procent till 40 procent av icke-Hodgkins lymfom påverkar mjälten.

Aptitlöshet orsakas av en fullständig känsla på grund av din förstorad mjälte. Med tiden resulterar detta i viktminskning.

Du kan uppleva nattliga svettningar och frossa på grund av feber. Feber kan komma från mjälte oförmåga att producera lymfocyter för att bekämpa infektioner.

Svår klåda i händer och fötter kan vara ett symptom på mjälte lymfom, och kan vara värre under natten. Detta symptom kan också visas tidigt i sjukdomsförloppet, så mycket som år före diagnos.

Alla symptom kan orsakas av andra sjukdomar eller tillstånd. Din läkare kan utföra olika tester för att göra en korrekt diagnos.